Examenjaar Examentraining

Signaalwoorden

Signaalwoorden zijn van groot belang voor het maken voor een heleboel examenvragen in een eindexamen Duits. Zij wijzen jou naar het juiste antwoord. Een examenvraag waarin wordt gevraagd naar bijvoorbeeld een alineafunctie, is zonder signaalwoorden heel lastig te beantwoorden.

De signaalwoorden zijn helaas wel allemaal redelijk korte en lastige woorden, ik begrijp dat het lastig is om deze allemaal uit je hoofd te leren. Gelukkig mag je tijdens het eindexamen Duits gebruik maken van een woordenboek, maar let er wel op dat het opzoeken van een woord gemiddeld 1 minuut duurt en je gemiddeld maar 3 minuten per examenvraag hebt. Door de signaalwoorden en de bijhorende functies zo goed mogelijk uit je hoofd te leren, vergroot je je kans op een mooi cijfer voor Duits!

Op mijn Instagram heb ik twee hoogtepunten gemaakt waarmee je de alineafuncties en de daarbij horende signaalwoorden kunt leren. Mijn tip: bekijk deze hoogtepunten iedere dag ongeveer 1 a 2 keer. De functies zijn allemaal gekoppeld aan een kleur en een plaatje dat overeenkomt met de passende signaalwoorden.

Bekijk onderstaande video’s voor meer uitleg over signaalwoorden.

Heb jij nog vragen over alineafuncties of signaalwoorden? Neem gerust contact met mij op!

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *