Online bijles Duits
Heb je moeite met het vak Duits en volg je de bijles liever online? Dan is de bijles Duits van Mevrouw Duits de meest ideale vorm van online bijles Duits. Behandel samen met mij de lesstof via Zoom en maak samen aantekeningen. Op die manier krijg je alle moeilijkheden van het vak Duits onder de knie zoals: tekstbegrip (examentraining Duits), grammatica (bijvoorbeeld naamvallen Duits), spreekvaardigheid (bijvoorbeeld een presentatie voorbereiden en oefenen), literatuur (een boek inhoudelijk voorbereiden) en het leren van woordjes.

Online bijles Duits is geschikt voor alle leerlingen van de middelbare school. Je boekt een online bijles voor het schoolvak Duits door simpelweg contact met mij op te nemen. Wil je meer weten over hoe de online bijles Duits werkt? Lees gerust even verder.

De Duitse taal is erg belangrijk voor veel Nederlanders. Omdat Duitsland met afstand onze belangrijkste handelspartner is, vinden veel bedrijven het van groot belang dat de Duitse taal goed wordt beheerst. Veel leerlingen in het middelbaar onderwijs hebben bij het leren van de Duitse taal moeite met naamvallen, tekstbegrip, uitspraak en effectief woordjes leren.

Voordelen van online bijles Duits van Mevrouw Duits
– altijd tussendoor bereikbaar via Whatsapp, Instagram, e-mail, etc.
– geen wisselingen van bijlesdocent, je krijgt alle lessen van mij
– flexibel: kun je een keer niet? Dan lukt het meestal om een nieuwe afspraak te maken
– persoonlijk en betrokken
– native-speaker met eerstegraads diploma Duits en 10 jaar leservaring

Ervaren bijles Duits docent
Ik ben 10 jaar in het onderwijs werkzaam geweest en heb gewerkt in alle leerjaren. Meer over mij, is te lezen in het artikel wer bin ich? Ik heb ervaring op alle niveaus van de middelbare school: vmbo, havo en vwo. Ik weet dat de verschillende niveaus en leerjaren een verschillende aanpak vergen om het uiteindelijke doel van betere schoolresultaten voor het vak Duits te bereiken. Het individuele begeleiden van leerlingen is altijd mijn grootste passie geweest. Leerlingen na jaren zwoegen, eindelijk de naamvallen te zien begrijpen, is voor mij de mooiste beloning van het vak. Gedurende mijn werk als docent bij het Luzac College in Arnhem heb ik intensieve examentrainingen Duits verzorgd, maar ook in het regulier onderwijs heb ik lesgegeven aan examenklassen, ze begeleid naar het eindexamen en heb ik mij altijd bezig gehouden met het centraal eindexamen Duits. Daarnaast heb ik mij jarenlang bezig gehouden met het begeleiden van examenleerlingen bij het schrijven van hun profielwerkstuk en heb ik ook veel ervaring in het beoordelen hiervan. Hierdoor heb ik besloten om sinds het schooljaar 22/23 ook online profielwerkstuk begeleiding aan te bieden. Sinds maart 2022 richt ik mij volledig op Mevrouw Duits en heb ik een eigen online examentraining Duits ontworpen voor zowel VMBO, HAVO als VWO. Hier vind je meer informatie over online examentraining Duits.

Duits leren op de middelbare school bestaat voornamelijk uit drie belangrijke onderdelen: Duitse woordjes en zinnen leren, grammatica en tekstbegrip. Voor leerlingen van de onderbouw ligt de nadruk op woordjes en zinnen leren en grammatica. In de bovenbouw, met name richting het eindexamen van de middelbare school, speelt tekstbegrip een steeds grotere rol. Meer hierover, schrijf ik hieronder.

Hierdoor is het belangrijk dat een leerling vanaf de onderbouw tekstbegrip opbouwt (alvast de vraagsoorten en bijhorende aanpak leert kennen en toepassen), zodat reeds enige basis voor het eindexamen wordt gelegd. Mevrouw Duits laat jou graag deze handige en belangrijke vaardigheden zien!

Veel leerlingen vinden met name grammatica lastig. En uiteraard vindt iedereen dat ene nare onderwerp het ergst: de Duitse naamvallen. Dit onderwerp blijft voor veel leerlingen lastig. Je moet immers allemaal rijtjes en voorzetsels onthouden. Helaas is dit onderdeel van de Duitse grammatica van groot belang, omdat de naamvallen gedurende je gehele middelbare schoolcarrière (en soms nog daarná) blijven terugkomen. Daarom beginnen wij met de basis. We gaan stapsgewijs: wanneer krijg je de eerste, tweede, derde, of vierde naamval? Hoe herken je de naamvallen in een zin? Wanneer weet je of je bij mannelijk, vrouwelijk, of onzijdig moet kijken? Hoe kun je het makkelijkst onthouden welke uitgang bij welke naamval en bij welk geslacht hoort? Wat is nou eigenlijk het verschil tussen de der- en ein-groep? Door dit samen te behandelen en regelmatig te herhalen, heb je het zó onder de knie. Beloofd.

Eenmaal in de bovenbouw, verdwijnen de kennistoetsen een beetje op de achtergrond en ga je verder met het spreken, schrijven, lezen en luisteren van de Duitse taal. Het wordt nu belangrijker om te oefenen met het maken van oude examens en om te werken aan je woordenschat, zodat je weet wat er te wachten staat. Ik kan jou hierbij heel goed helpen; tips en trucs die je nog nooit van andere docenten hebt gekregen! Met deze tips en trucs op zak, kun je met vertrouwen je examen in.

Is online bijles of examentraining Duits net zo goed als fysieke bijles of examentraining?
Ondertussen kan ik uit ervaring spreken dat een online bijles of examentraining net zo waardevol is als een fysieke les. Het gaat om de interactie en niet om de accommodatie. Gedurende mijn individuele online bijlessen en examentrainingen Duits ben ik constant in gesprek met de leerling. Het is dus zeker niet te vergelijken met een reguliere online les, zoals deze tijdens de Corona lockdown werden gegeven. Ben je benieuwd hoe mijn leerlingen de bijlessen hebben ervaren? Er staan al heel wat reviews online! Meer informatie over de online bijles Duits staat in het artikel: Hoe ziet een bijles bij Mevrouw Duits eruit?

Voor welke onderdelen kan ik online bijles Duits boeken?

Ik geef online bijles Duits voor grammatica, spreekvaardigheid (gesprek en presentatie), leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, opbouwen van woordenschat, enzovoort. Ondertussen heb ik ervaring met allemaal verschillende klanten en wensen: studenten die voor hun stage naar een Duitstalig land moeten en hun spreekvaardigheid en woordenschat willen opfrissen, leerlingen die vanuit het buitenland naar Nederland zijn geëmigreerd en voor het eerst Duits hebben op school, last-minute helpen bij het voorbereiden op kennistoetsen, noem het maar op.
Klik hier voor meer informatie over online bijles Duits.

Heeft u ook ervaring met MBO of HBO studenten?
Ik heb studenten van zowel MBO als HBO begeleid bij de voorbereiding op hun tentamens Duits. Denk hierbij aan de International Management and Business opleiding of lerarenopleiding Duits studenten op zowel HBO als Masterniveau bijvoorbeeld. Neem gerust contact op voor meer informatie.
Ondertussen staan ook reviews over mijn bijles Duits op mijn site.

Hoe kan ik een individuele online bijles of examentraining Duits boeken?
Heb je interesse in online bijles of examentraining Duits? Dan kun je het beste via Whatsapp contact met mij opnemen. Wij plannen dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in en bespreken samen het probleem en plannen dan eventueel gelijk de bijles of examentraining in. Voor het plannen van een kennismakingsgesprek heb ik alleen je mailadres nodig.

Welk programma heb ik nodig voor de online bijles Duits of online examentraining Duits?
Ik geef alle online bijlessen en examentrainingen met Zoom. Dit is gratis te downloaden of te openen via de browser.

Hoe betaal ik de online bijles Duits of online examentraining Duits?
Buiten de periode rondom het eerste en tweede tijdvak van de centrale eindexamens, betaal je de online bijles Duits en online examentraining Duits achteraf. Ik stuur een rekening en je maakt het bedrag binnen 2 weken over. Wil je liever betalen via Tikkie? Dat kan natuurlijk ook.
Wil je online bijles Duits of online examentraining Duits in de periode van het eerste en tweede tijdvak (1 maand ervoor t/m de laatste afname van het cse Duits) inplannen, vraag ik je om het bedrag van tevoren over te maken. Dit, omdat deze periode voor mij het hoogseizoen is en ik er zeker van wil zijn dat ik geen leerlingen teleurstel. Naast individuele online bijles en examentraining Duits, geef ik gedurende de bovengenoemde drukke periode ook online examentraining Duits in groepjes. Plekken hiervoor zijn vooraf te reserveren.

Kan ik de geplande online bijles Duits of online examentraining Duits verschuiven wanneer ik bijvoorbeeld ziek ben of een andere afspraak heb?
Stuur mij gerust een berichtje en wij zoeken samen naar een ander tijdstip. Vaak kan ik ruilen met andere leerlingen, zodat wij er samen uitkomen. Let wel op dat dit rond het eerste en tweede tijdvak van de afname van de centrale eindexamens lastig kan zijn.

Maakt u ook verslagen of opdrachten tegen een vergoeding?
Nee, helaas maak ik geen verslagen of opdrachten die rechtstreeks ingeleverd moeten worden.
Wat ik wél doe: ik begeleid de leerling of student bij het maken van de betreffende opdracht of het verslag en corrigeer eventuele fouten.

Op welke dagen en tijdstippen kan ik de online bijlessen Duits en online examentraining Duits plannen?
Maandag t/m vrijdag 9:00 – 14:00, 19:30 – 20:30
Zaterdag & zondag 19:30 – 20:30

Kan ik ook taaltraining Duits boeken voor mijn werknemers?
Zeker, ondertussen heb ik meerdere zakelijke taaltrainingen Duits gegeven die ik zelf geheel op maat heb ontworpen. Stuur gerust een bericht voor meer informatie, zodat wij kunnen bespreken waarmee ik u van dienst kan zijn.

Kunt u Nederlandse website content vertalen naar het Duits?
Ook voor vertalingen kunt u contact met mij opnemen. Ik houd mij naast de online bijlessen en online examentraining bezig met het vertalen van verschillende websites of website content.

Heeft u nog andere vragen of opmerkingen? Via Whatsapp ben ik het beste te bereiken!

Zit je in het examenjaar? Klik dan hier voor meer informatie over online examentraining Duits