Wanneer is het eindexamen Duits 2024 tijdvak 1?
Heel belangrijk uiteraard, voordat je examentraining Duits gaat regelen, moet je precies weten wanneer de zitting van dit eindexamen plaatsvindt. Hieronder vind je alle data en tijden en de bijhorende countdowns!


VMBO tijdvak 1: woensdag, 15 mei 09:00
HAVO tijdvak 1: woensdag, 15 mei 09:00
VWO tijdvak 1: vrijdag, 17 mei 09:00

Heb je interesse in de meest populaire en effectieve examentraining Duits van Nederland?
Lees dan even verder, want op deze pagina lees je precies wanneer de examentrainingen zijn!
Vanaf 2 april ’24 vinden in de avond uitsluitend examentrainingen in groepjes plaats.

Rooster examentraining Duits in groepjes vanaf 2 april ’24
Meer info over examentraining Duits in groepjes

VMBO GL/TLHAVOVWO
dinsdag 19:15maandag 19:15woensdag 19:15
woensdag 20:30donderdag 19:15

Wist je dat je tijdens de examentraining Duits van Mevrouw Duits leert, dat je nooit de hele tekst hoeft te lezen om de vragen te kunnen beantwoorden? Gedurende de examentraining leer je precies hoe je alle vraagsoorten moet aanpakken, om snel en makkelijk het juiste antwoord te vinden in de tekst. Daarnaast leer je tijdens de examentraining Duits dat je het woordenboek veel minder nodig blijkt te hebben dan gedacht. Het eindexamen Duits gaat namelijk met name over het inzetten van bepaalde trucjes en niet per se om kennis van de taal zelf.

Dit maakt het stiekem stukken makkelijker om je goed voor te bereiden op je eindexamen Duits! Het zijn namelijk simpele tips en trucs die het CSE Duits goed haalbaar maken. Sinds april ’21 heb ik mij intensief in deze tips en trucs verdiept en geef ik examentraining Duits waarbij ik je deze precies kan aanleren. Lees verder om erachter te komen wat je precies leert tijdens mijn examentraining Duits.

Tips en trucs die je nog nooit eerder hebt gehoord
Tijdens de online examentraining Duits van Mevrouw Duits krijg je tips en trucs die je nog nooit eerder hebt gehoord. Doordat ik 10 jaar ervaring heb met het behandelen van het eindexamen Duits en bovendien altijd de examenteksten uitgebreid in de lessen heb besproken, weet ik precies hoe het eindexamen van Duits in elkaar zit. Voor mij is het niet interessant om te weten wélk antwoord het juiste antwoord is, maar juist hóe je eraan bent gekomen. Denk hierbij niet alleen aan de standaard “leer de signaalwoorden”-tips, maar praktische trucjes die jouw docent jou nog nooit heeft verteld. En dit komt, omdat hij/zij er zelf ook nog nooit op heeft gelet!

Wat kost examentraining Duits?
Hieronder staan de verschillende pakketten die ik aanbied voor examentraining Duits. Neem gerust contact op wanneer je nog vragen hebt!

Heb jij moeite met examenteksten Duits?
Dat is niet gek, want de vraagstellingen zijn ook erg lastig. Gedurende de individuele online examentraining Duits nemen wij alle vraagsoorten door en laat ik jou zien hoe je deze, telkens op dezelfde manier, moet aanpakken. Door dit regelmatig te herhalen, leer jij jezelf deze methode aan. Je zult zien welke trucs er worden gebruikt op jou te misleiden bij het maken van de examenvragen en nog veel belangrijker: je leert deze valkuilen te omzeilen!

Veelgemaakte fouten
De meeste leerlingen die ik tijdens de examentraining Duits spreek, lezen de hele tekst. Daarnaast lezen leerlingen meestal niet eerst alleen de vraag, maar ook meteen alle bijhorende antwoordmogelijkheden. Wist je, dat de foute antwoordmogelijkheden extra aantrekkelijk gemaakt (met bijvoorbeeld woorden uit de omringende tekst), zodat jij het verkeerde antwoord kiest? Daarom leer je bij de examentraining Duits hoe je zélf je antwoord kunt formuleren. Op deze manier laat jij je niet misleiden door de gegeven antwoordmogelijkheden..

Met name sinds het eindexamenjaar ’21/’22 is de online examentraining Duits van Mevrouw Duits enorm populair!
Vooral met dank aan Tiktok heb ik een groot aantal leerlingen weten te bereiken en heb ik kunnen laten zien dat de ‘klassieke’ aanpak van het beantwoorden van de examenvragen bij het eindexamenvak Duits verouderd is. Er zijn snellere en slimmere manieren om examenvragen Duits juist te beantwoorden! Ben je benieuwd? Volg @mevrouwduits op Tiktok voor voorbeelden en neem gerust contact met mij op voor online examentraining Duits! Let wel op: rond tijdvak 1 van het CSE is het druk. Wil je een online examentraining Duits reserveren? Zorg ervoor dat je op tijd een plekje claimt!

De eindexamenperiode van ’22/’23 was voor mij een enorm succes. Nog nooit heb ik zoveel examenleerlingen mogen begeleiden naar het eindexamen Duits. De examentraining Duits was op een gegeven moment helemaal volgeboekt. Niet alleen tijdvak 1, maar ook tijdvak 2 was geheel uitverkocht. Dit kwam met name door een enorme ‘explosie’ op Tiktok en mijn inzet voor vraag 32 van het HAVO Duits examen 2023.

@mevrouwduits

#duet met @Mevrouw Duits #examen Weet je nog toen we 0,2 erbij hebben gekregen voor HAVO Duits 2023 vraag 32? 🫶🏼 Het is dat ik zwanger ben, anders had ik de #vraag32 laten tatoeëren 🤣❤️‍🔥 #bighug #duits #havo #eindexamen #examentiktok #examenklacht #mevrouwduits

♬ JE TREKT MET IETS REMIX – Sleazy Stereo

Voor het schooljaar ’23/’24 zal ik ervoor zorgen dat de nieuwe data voor de groepstrainingen rond december ’23 bekend worden gemaakt. Uiteraard zal dit hier worden gepubliceerd. De aankondiging van de publicatie van de data van de examentraining Duits in groepjes ’23/’24 volgt via Instagram, Tiktok en YouTube.

Hoe ziet een individuele online examentraining Duits eruit?
Ik kan mij heel goed voorstellen dat je een beetje bang bent dat het saai is, maar ik kan je verzekeren: de tijd vliegt voorbij! Het is namelijk zeker niet zo dat ik urenlang aan het praten ben en jij moet luisteren. Ik leg iedere vraagsoort kort uit en daarna maak jij de vraag. Uiteraard niet in stilte: ik wil graag jouw denkstappen horen, zodat ik meteen kan ingrijpen wanneer je de ‘mist’ in gaat. Lees gerust wat reviews die leerlingen en studenten hebben achtergelaten. De trucjes zijn niet lastig om aan te leren, je zult snel merken dat je de examenvragen sneller en makkelijker kunt beantwoorden wanneer je de misleiding weet te negeren.
Zodra wij alle vraagsoorten hebben besproken, maak jij huiswerk en bespreken wij dat in de daaropvolgende les. Jij vertelt mij waarom jij welk antwoord hebt gekozen.

Wat leer je tijdens een individuele online examentraining Duits?
* waar je snel antwoorden kunt vinden in een tekst
* hoe je signaalwoorden kunt gebruiken om tekstfunctie-vragen te beantwoorden
* wanneer je het woordenboek moet gebruiken
* wat je precies moet markeren in een tekst
* misleiding van de foute antwoorden te herkennen en negeren

Ik bied verschillende examentrainingen Duits aan. Individueel of in groepjes van maximaal 15 examenleerlingen. Een examentraining Duits in groepjes (data ’23/’24 volgen nog) wordt over twee dagen verdeeld. In deze dagen nemen we alle examenstof door, tot je alles begrijpt en zelfstandig kunt toepassen. We gaan samen aan de slag met oefenexamens en we nemen volgens een stappenplan de verschillende vraagsoorten door. Hoe kun je de vragen zo goed mogelijk beantwoorden? Ik heb zelf voor iedere vraagsoort een eigen stappenplan ontworpen, zodat je weet hoe je alle (lastige) vragen moet aanpakken. Tijdens de training zullen wij dit uiteraard uitgebreid bespreken.

Signaalwoorden zijn ook essentieel om bepaalde vraagsoorten goed en snel te kunnen beantwoorden, dus heb ik voor jou een overzicht gemaakt van Duitse signaalwoorden die belangrijk zijn. Vind je gatenteksten lastig of heb je moeite met alineafuncties? Geen probleem, daar oefenen we ook mee.

Ervaren examentraining Duits docent
Ik ben 10 jaar in het onderwijs werkzaam geweest en heb gewerkt in alle leerjaren. Meer over mij, is te lezen in het artikel wer bin ich? Het individuele begeleiden van leerlingen is altijd mijn grootste passie geweest. Leerlingen na jaren zwoegen, eindelijk de naamvallen te zien begrijpen, is voor mij de mooiste beloning van het vak. Gedurende mijn werk als docent bij het Luzac College in Arnhem heb ik intensieve examentrainingen Duits verzorgd, maar ook in het regulier onderwijs heb ik lesgegeven aan examenklassen, ze begeleid naar het eindexamen en heb ik mij altijd bezig gehouden met het centraal eindexamen Duits. Sinds maart 2022 richt ik mij volledig op Mevrouw Duits en heb ik een eigen online examentraining Duits ontworpen voor zowel VMBO, HAVO als VWO.

Is online bijles of examentraining Duits net zo goed als fysieke bijles of examentraining?
Ondertussen kan ik uit ervaring spreken dat een online bijles of examentraining Duits net zo waardevol is als een fysieke les. Het gaat om de interactie en niet om de accommodatie. Gedurende mijn individuele online bijlessen en examentrainingen Duits ben ik constant in gesprek met de leerling. Het is dus zeker niet te vergelijken met een reguliere online les, zoals deze tijdens de Corona lockdown werden gegeven. Meer informatie over de online bijles Duits staat in het artikel: Hoe ziet een bijles bij Mevrouw Duits eruit?

Hoe kan ik een individuele online bijles of examentraining Duits boeken?
Heeft u interesse in online bijles of examentraining Duits? Dan kunt u het beste via Whatsapp contact met mij opnemen. Wij plannen dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in en bespreken samen het probleem en plannen dan eventueel gelijk de bijles of examentraining in. Voor het plannen van een kennismakingsgesprek heb ik alleen uw mailadres nodig.

Welk programma heb ik nodig voor de online bijles Duits of online examentraining Duits?
Ik geef alle online bijlessen en examentrainingen met Zoom. Dit kunt u hier gratis downloaden of openen via uw browser.

Hoe betaal ik de online bijles Duits of online examentraining Duits?
Buiten de periode rondom het eerste en tweede tijdvak van de centrale eindexamens, betaalt u de online bijles Duits en online examentraining Duits achteraf. Ik stuur een rekening en u kunt het bedrag binnen 2 weken overmaken. Wilt u liever betalen via Tikkie? Dat kan natuurlijk ook.
Wilt u online bijles Duits of online examentraining Duits in de periode van het eerste en tweede tijdvak (1 maand ervoor t/m de laatste afname van het cse Duits) inplannen, vraag ik u om het bedrag van tevoren over te maken. Dit, omdat deze periode voor mij het hoogseizoen is en ik er zeker van wil zijn dat ik geen leerlingen teleurstel. Naast individuele online bijles en examentraining Duits, geef ik gedurende de bovengenoemde drukke periode ook online examentraining Duits in groepjes. Plekken hiervoor zijn vooraf te reserveren.

Kan ik de geplande online bijles Duits of online examentraining Duits verschuiven wanneer ik bijvoorbeeld ziek ben of een andere afspraak heb?
Stuur mij gerust een berichtje en wij zoeken samen naar een ander tijdstip. Vaak kan ik ruilen met andere leerlingen, zodat wij er samen uitkomen. Let wel op dat dit rond het eerste en tweede tijdvak van de afname van de centrale eindexamens lastig kan zijn.

Op welke dagen en tijdstippen kan ik de online bijlessen Duits en online examentraining Duits plannen?
Maandag t/m vrijdag 9:00 – 14:00, 19:15 – 20:30
Zaterdag & zondag 19:15 – 20:30

Welke tips en trucs voor het eindexamen Duits zijn op deze website beschikbaar?
In het overzicht hieronder vind je alle artikelen voor examenleerlingen die ik op dit moment beschikbaar heb!

Heeft u nog andere vragen of opmerkingen? Via Whatsapp ben ik het beste te bereiken!

Zit je nog niet in je examenjaar? Klik dan hier voor informatie over online bijles Duits