Examenjaar Examentraining

Examentraining VMBO: vragen zonder antwoordmogelijkheden

Zoals je hoogstwaarschijnlijk al hebt gemerkt, zijn de meerkeuze antwoordmogelijkheden enorm verwarrend. Niet alleen omdat ze vaak veel moeilijke woorden bevatten, maar ook omdat ze héél erg lijken op het goede antwoord – precies het tegenovergestelde zijn van het goede antwoord – óf bijvoorbeeld informatie bevatten die ergens in de tekst wordt genoemd, maar géén antwoord vormt op de vraag die jij moet beantwoorden. Hierdoor blijf ik herhalen:

Laat je alsjeblieft niet misleiden door de antwoordmogelijkheden!

Maar hoe doe je dat? Heel simpel: bedenk bij meerkeuzevragen áltijd eerst je eigen antwoord, voordat je naar de antwoordmogelijkheden gaat kijken. Zodra je een eigen antwoord hebt geformuleerd, ga je kijken welk van de gegeven antwoorden het beste overeenkomt met jouw eigen antwoord.

Zullen wij dit even oefenen?

Je vindt hier een aantal teksten met de bijhorende examenvragen. Bij alle vragen heb ik de meerkeuze antwoordmogelijkheden weg gehaald. Bedenk bij onderstaande vragen je eigen antwoorden. Zodra je alle vragen hebt beantwoord, kijk je naar de originele antwoordmogelijkheden en kies je de antwoorden die het beste bij jouw zelf geformuleerde antwoorden passen. Uiteindelijk kijk je na of je de juiste antwoorden hebt gekozen.

Wat heb je hier nou aan?

Door op deze manier te oefenen, ben je ten eerste een keer op een andere manier bezig met het verbeteren van je leesvaardigheidsskills en je Duitse woordenschat en ten tweede leer je je eigen antwoorden te formuleren en je dus niet af te laten leiden door de gegeven antwoorden in het eindexamen.

Succes!

Heb je je eigen antwoord bedacht? Dan ga je nu kijken naar de gegeven antwoordmogelijkheden en kies je het antwoord dat het beste past.

Nakijken? Geen probleem. Hieronder vind je alle antwoorden.

Heb je een aantal vragen fout? Ga nu gericht op zoek naar het juiste antwoord in de tekst, laat het er niet bij zitten – want zó leer je van je fouten. Laat je mij weten wat je van deze oefening vond?

Waardering: 5 uit 5.

Lees hier meer informatie over examentraining Duits of bijles Duits.

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *