Bovenbouw (klas 4 t/m 5) Examenjaar Onderbouw (klas 1 t/m 3) Woordenlijsten

Woordenlijsten

Ben je op zoek naar een specifieke woordenlijst Duits? Op deze pagina zal ik regelmatig nieuwe thematische woordenlijsten uploaden, zodat jij gratis kunt downloaden wat jij nodig hebt.

Hoezo woordenlijsten?
Woordenschat is bij schrijf- als spreekvaardigheid van groot belang. Wanneer je verkeerde woorden gebruikt in je schrijfopdrachten, briefopdrachten of tijdens je mondeling Duits, zijn dat de fouten die het zwaarst wegen. Daarnaast is een goede woordenschat uiteraard ook voor leesvaardigheid en luistervaardigheid van groot belang. Zonder woorden geen taal.

Woordenlijst sollicitatie
In het onderstaande pdf document vind je werkwoorden en andere belangrijke woorden die je nodig hebt voor een Duitse sollicitatiebrief of een sollicitatiegesprek.

Woordenlijst plaatje omschrijven
Moet jij voor bijvoorbeeld je mondeling Duits een plaatje omschrijven? Dan heb ik een handige woordenlijst voor jou. Welke woorden heb je allemaal nodig bij het omschrijven van een plaatje? Denk eraan dat je na de zin “Auf diesem Bild sehe ich …” altijd de 4e naamval volgt, omdat er uiteraard een lijdend voorwerp wordt ingevuld. Wie of wat zie ik? Het lijdend voorwerp. Zorg ervoor dat je eerste zin klopt, anders is het best pijnlijk om je mondeling meteen met een grammaticale fout te beginnen.

Wat heb jij nodig?
Ik probeer mijn content zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte van de leerling. Mis je een specifieke woordenlijst Duits? Laat het mij weten, dan zal ik kijken wat ik voor je kan doen!

Lees meer informatie over online bijles Duits en online examentraining Duits.

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *