Bovenbouw (klas 4 t/m 5) Grammatica Naamvallen Onderbouw (klas 1 t/m 3)

Waarom der- én ein-groep?

Meestal begin je op de middelbare school bij Duits met leren van de lidwoorden der/die/das en ein. Je leert langzaam de 1e en 4e naamval kennen en dan merk je dat er verschil zit in de vervoegingen. De der- en ein-groep wordt geïntroduceerd en dan begint de ellende met het leren van alle rijtjes.

Het is best handig om te begrijpen waarom de woorden uit de der- en groep in twee groepjes zijn verdeeld, want dan kun je de uitgangen in één gecombineerd overzicht leren. In onderstaand filmpje leg ik uit wat precies de reden is dat deze woordjes zijn verdeeld in groepjes en hoe je de uitgangen van zowel de der- als de ein-groep in één gecombineerde tabel makkelijk en snel uit je hoofd kunt leren.

Vind je het lastig om de woorden uit de der- en ein-groep uit je hoofd te leren? Of ben je op zoek naar de vertalingen? Hier vind je alles wat je nodig hebt. Succes!

Lees meer informatie over online bijles Duits en online examentraining Duits.

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *