Algemeen

Vooruitblik 2023

Wege entstehen dadurch, dass man sie geht.

Een citaat van Franz Kafka. Een oproep tot handelen, niet twijfelen, maar doen.

2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ was zo’n jaar voor mij. Ik heb afscheid genomen van het klassikale lesgeven en heb mij volledig gestort op www.mevrouwduits.nl

Vaak krijg ik de vraag of ik het lesgeven mis. Ik mis de interactie met leerlingen in groepsverband soms wel, maar via mijn werk als Mevrouw Duits kan ik doen wat ik als docent altijd wilde: mij volledig richten op de begeleiding en vooruitgang van de individuele leerling. Ik gebruik de termen “bijles” en “examentraining”, maar het is eigenlijk geen “les” of “training”. Het is precies dat, waar ik naar streefde, maar niet altijd mogelijk was: mét de leerling werken, in overleg, precies dáár inhaken waar nodig en de juiste ondersteuning bieden. Laten we het maar liever niet hebben over Magister, SOMtoday, It’s learning, One drive, rtti online of rapportvergaderingen..

2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ wordt opnieuw een geheel nieuwe ervaring wat mijn werk als Mevrouw Duits betreft. Ik heb een grammatica boek geschreven, waarvoor de komende twee weken de illustraties voor worden ontworpen. Ik heb veel voornemens, wil meer leerlingen helpen, netwerken opbouwen en blijven groeien. Meer info over het boek volgt binnenkort!

Met deze terug- en vooruitblik wil ik jou een gezond en gelukkig Nieuwjaar wensen. Met liefde, geduld, lef, succes en alles wat jij nodig hebt om jouw weg te vinden of te blijven vervolgen. Dat je je diploma zult behalen, of dat je overgaat naar het volgende schooljaar. Dat je in je dagelijkse (school)leven iedere dag geluk en plezier ervaart.

Gaat of ging het even niet zo lekker? Ben je blijven zitten of gezakt voor je examen? Pak deze nieuwe kans en laat vooral jezelf zien wat je kunt, want “wegen ontstaan, doordat je ze gaat.” 🍀

Ben je van plan om binnenkort naar een Duitstalig land te verhuizen of daar een stage te doen of bijvoorbeeld te werken? Neem gerust contact met mij op voor online bijles Duits.

Staat het Goethe certificaat op je lijst met goede voornemens van 2023? Ook hiervoor mag je mij een bericht sturen.

Goed voorbereid het eindexamen in? Lees hier alles over online examentraining Duits.

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw