Algemeen Vaardigheden

Duits leren spreken

Zou je graag beter Duits willen leren spreken, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Je hebt Duolingo al gedownload, bent Duitse series aan het kijken, maar het spreken zelf is nog lastig? Dan heb ik goed nieuws: door regelmatig (bijvoorbeeld 1x per week) Duits te spreken, waarbij je direct feedback krijgt, gaat jouw spreekvaardigheid er steeds sneller op vooruit!

Ervaring
Ik ben native-speaker en heb het Masterdiploma: German language and literature.
Op dit moment is mijn grootste groep ‘leerlingen’ volwassenen die hun spreekvaardigheid willen verbeteren. Iedereen heeft uiteraard een andere achtergrond, heeft een andere woordenschat nodig, heeft een andere reden om Duits te leren spreken, maar iedereen heeft hetzelfde doel: beter Duits kunnen spreken.
Naarmate ik meer volwassenen hierbij begeleid, kan ik dus zeggen dat ik steeds meer ervaring heb in de begeleiding hiervan. Hoewel de lessen bij iedereen weer anders zijn.

Hoe ziet een bijles Duits leren spreken eruit?
Zoals ik hierboven al zei, bij iedereen weer anders. Maar wel met één overeenkomst: wij spreken samen Duits en daarbij maak ik aantekeningen. Ik bereid meestal vragen of onderwerpen voor, zodat wij genoeg gespreksstof hebben voor het hele uur. Ik wijs jou op de fouten die je maakt en help jou deze te verbeteren. De volgende les komen we dan weer op terug, om te kijken of de nieuwe kennis is blijven hangen.

Wat is het voordeel van Duits leren spreken bij Mevrouw Duits?
Ik kijk precies naar wat jij nodig hebt. We gaan het niet urenlang hebben over grammaticaregels, omdat je vloeiender wilt leren spreken. Hiervoor heb je woordenschat nodig, geen naamvallen rijtjes. Daarnaast gaan wij het hebben over de onderwerpen die voor jou van belang zijn en op deze manier bouw je de benodigde woordenschat ‘vanzelf’ op. Doordat ik net zo goed Nederlands kan spreken, kan ik je precies de verschillen en overeenkomsten tussen beide talen uitleggen. Daarnaast ben ik ook erg goed bereikbaar en flexibel: een afspraak maken of verzetten is heel simpel!

Interesse in Duits leren spreken?
Stuur mij gerust een berichtje, dan plannen we een kennismakingsgesprek om te bespreken hoe ik jou kan helpen.

Interesse in online bijles Duits of online examentraining Duits? Klik voor meer informatie.

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw