Examenjaar Examentraining

Eindexamen Duits VS naamvallen

Dan ben je jarenlang bezig geweest met het leren van alle uitgangen, voorzetsels, uitzonderingen, der-, ein- en nul- groepen, bijvoeglijke naamwoorden sleutels en ga zo maar door.. en dan heb je de naamvallen niet eens nodig tijdens de eindexamen Duits.

Sterker nog..

Je hebt helemaal géén grammatica nodig voor het eindexamen Duits!

Maar hoezo leer je dan jarenlang grammatica? Hoezo zitten er per Kapitel in je schoolboek gemiddeld 4 á 5 grammatica onderdelen? Goede vraag, ik heb er geen antwoord op.

Ik merk dat vooral ouders niet weten wat er met het eindexamen Duits precies wordt getoetst.

Het is tekstanalyse en leesvaardigheid in een Duits jasje. Dat je als ouder dus je puber niet goed kunt helpen bij het voorbereiden op het eindexamen Duits, is heel logisch. Je hebt helaas helemaal niets aan de voorzetselrijtjes die al decennia in je hoofd zitten. Es tut mir Leid!

Wat kun je dan doen om je goed voor te bereiden op het eindexamen Duits?
Heel simpel: veel oefenen en daarbij de juiste aanpak per vraagsoort gebruiken. Op deze manier leer je snel en makkelijk te herkennen waar de antwoorden staan in de tekst. Weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Reserveer dan snel je individuele online examentraining Duits. Tijdens deze examentraining bespreken wij alle vraagsoorten en ga je er ieder uur op vooruit! Lees hier alle informatie over examentraining Duits.

Ik heb nog wél wat plekjes vrij in maart/april/mei. Wil je zeker weten dat er een comfortabel plekje voor jou(w puber) vrij blijft? Stuur mij een dm of WhatsApp!

Interesse in online bijles Duits of online examentraining Duits? Klik voor meer informatie.

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw