Examenjaar

HAVO Duits 2023-1 inhoudelijke klacht

Beste HAVO leerling, heb jij even 5 minuten tijd? Dan klik even hier om via LAKS je inhoudelijke klacht over vraag 32 bewering 1 in te dienen. Bekijk even het filmpje hieronder, zodat je precies weet waar het over gaat!

ONDERTEKEN DE PETITIE HIER!!

Wil je de tekst, opgaven en het correctiemodel nog even bekijken? Klik dan op de betreffende link in de voorgaande zin.

Hoe kun je deze klacht het beste formuleren?
Om jou te helpen bij het formuleren van de klacht, zal ik een voorbeeld voor je maken:

Vraag 32 gaat over tekst 8, alinea 3. In bewering 1 staat dat “de Big Hug verschillende warmtestanden heeft”. Volgens het correctiemodel is het juiste antwoord op deze bewering “wel”. Dit zou dus moeten betekenen, dat uit alinea 3 zou moeten blijken, dat de warmtedeken verschillende warmtestanden heeft. Echter staat er in alinea 3 alléén dat de standen van de warmtedeken de duur van de warmte (tussen de 3 en 6 uur) reguleren, niet de warmte zelf. Hierdoor is de formulering van de bewering te onduidelijk en zou wel “niet” als “wel” als antwoord op deze vraag goed gerekend moeten worden.

Wat als je zelf “wel” had bij deze vraag?
Dan kun je alsnog een klacht indienen, omdat je zelf niets te verliezen hebt, maar een heleboel andere leerlingen op deze manier kunt helpen. Ook weer goed voor je karma!

Lees meer informatie over online bijles Duits en online examentraining Duits.

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw