Examenjaar Examentraining

Reactie eindexamens 2023-1 via scholieren.com

De eindexamens Duits van het eerste tijdvak zijn achter de rug en dat betekent, dat ik eindelijk mijn reacties via www.scholieren.com ook hier kan posten!

Ook dit jaar mocht ik na afloop van ieder Duits examen weer mijn mening geven over de toets. Zodra de extra tijd van de examenzitting is verstreken, mag ik het examen ook inzien. Gedurende deze inzage kijk ik altijd eerst naar de onderwerpen van de teksten. Ondertussen krijg ik al hier en daar reacties binnen van leerlingen, waardoor ik ook al weet op welke examenteksten en vragen ik moet letten. Deze neem ik dan gericht door, zodat ik hier feedback over kan geven.

Daarna bekijk ik ook altijd even de vraagsoorten en de gegeven antwoordmogelijkheden: in hoeverre wordt de leerling misleid bij het kiezen van een antwoord? De reacties van verschillende leerlingen, het LAKS en mijn reactie en feedback op het eindexamen Duits 2023 tijdvak 1 van zowel VMBO, HAVO als ook VWO, vind je hieronder!

Lees meer informatie over individuele online bijles Duits en individuele online examentraining Duits.

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw