Examenjaar Examentraining Oefeningen

Vraagsoorten eindexamen Duits

Het eindexamen Duits bestaat uit een aantal vraagsoorten, dat heb je hoogstwaarschijnlijk al gemerkt. Om het examen Duits zo goed mogelijk te maken, is het niet alleen van belang om je woordenschat op orde te hebben, maar vooral ook om te leren te vraagsoorten te herkennen en daarbij de juiste aanpak erbij te kennen en kunnen toepassen.

Hier vind je uitleg over de verschillende vraagsoorten die je in het eindexamen Duits tegenkomt. Daarnaast geef ik bij iedere vraagsoort uitleg over de aanpak en bespreek ik een aantal voorbeeldvragen.

Zullen we samen oefenen?
Kijk naar mijn uitlegvideo en maak daarna zelfstandig oude examens op www.examenblad.nl of in je Examenbundel. Gebruik hierbij de aanpak die ik in de filmpjes heb uitgelegd. Wil je liever begeleiding? Dat kan, ik heb nog plekken vrij voor individuele examentraining! Daarnaast zijn er ook nog plekken in de examentrainingen in groepsverband.

Vraagsoorten
Op dit moment ben ik bezig om de verschillende vraagsoorten in beeld te brengen. Hier vind je de komende tijd steeds meer content. De klikbare vraagsoorten zijn al klaar. Succes met oefenen!

Kern uit een tekst(deel) halen
Open plekken
Beweringen
Klassieke meerkeuze
Toon van de tekst
Open vragen

Lees meer informatie over online bijles Duits en online examentraining Duits.

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *